top of page

Week 4 & 5

Omdat we vorige week zó druk bezig waren met ons andere project, waarbij we een zorgbed reverse engineeren, is er toen helaas de wekelijkse update voor dit project bij ingeschoten. Maar dat houdt ook in dat er nu meer nieuws is!

De ergonomische analyses zijn afgemaakt en zijn nu te vinden onder het kopje 'Analyses' onder 'Opgeleverde producten.' Er is literatuuronderzoek gedaan naar de werking van ogen en relevante beperkingen en daarnaast is er gekeken naar de wetgeving omtrent het motorrijden met zicht aan slechts één oog. Er is een enquête opgesteld en op een motorforum geplaatst, zodat de doelgroep zelf enkele belangrijke vragen kan beantwoorden. Helaas kregen we te horen van de moderators dat onderzoek op hun forum ongewenst is en is het forum 'op slot gegaan.' Dit wil echter niet zeggen dat de enquête niet meer relevant is. Er zal gezocht worden naar andere media om de enquête te verspreiden.

Om zelf eens te ervaren hoe het is om door het leven te gaan met zicht aan slechts één oog, hebben alle projectleden een dagdeel lang één van hun ogen afgedekt. De ervaringen en bevindingen hiervan zijn, net als al het voornoemde, te vinden op de analysepagina.

Ook is er een beginnetje gemaakt aan de ideefase. Hoewel het programma van eisen nog opgesteld moet worden, zijn er middels workshops al verschillende ideeën gegenereerd in de vorm van schetsen, geschreven ideeën en spuugmodelletjes. Deze zijn te vinden onder het kopje 'Ideeën,' onder 'Opgeleverde producten.'

Tot slot is de blog flink op de schop genomen. Er is veel content geüpload die voorheen ontbrak, waaronder het projectcontract en de onderzoeksplannen. Deze zijn te vinden onder 'Voorbereiding,' ook weer onder het kopje 'Opgeleverde producten.' Daarnaast is de blog wat opgeschoond en meer tot één geheel gemaakt.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page